Aile-SağlıkHaberler

Almanya’da 120 bin çocuk yurtlarda yaşıyor

Köln (Yasin Baş)

Almanya’da aile ortamından uzak bir yerde yaşayan genç ve çocuk sayılarında son yıllara göre bir azalma kaydedildi. Federal İstatistik Dairesi’nin verdiği bilgilere göre, Almanya’da geçen yıl 122 bin 700 çocuk ve gencin bir yurtta yaşadığını ve 87 bin 300’ünün de bir koruyucu ailenin himayesinde bulunduğunu bildirdi. Verilen rakamların 2020 yılı ile kıyaslandığında yüzde 3’lük bir düşüş olduğu görüldü. Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinde çıkan habere göre söz konusu sayılardaki düşüşlerin sebebi, Almanya’ya göç etmiş ve reşit olmayan gençlerin kaldıkları yurt ve koruyucu aileleri daha sık terk etmelerinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Koruyucu ailelerde ve çocuk esirgeme yurtlarında yaşayan 14 yaşından küçüklerin oranı yüzde 49

Ailelerinden uzakta korunan çocuk ve gençlerin çoğunun reşit olmadığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Yurt veya koruyucu ailelerde yaşayanların yüzde 49’unun 14 yaşından küçük olduğu, yüzde 20’sinin genç yetişkin olarak istatistiklere girdiği ifade ediliyor. Erkeklerin oranı yüzde 54 ile kız çocuklarından daha fazla olduğu da göze çarpıyor. Federal İstatistik Dairesi’nin verdiği bilgilerde yurt ve koruyucu ailelerde yaşayanların gerek bizzat kendileri gerekse de asıl ailelerinin ya kısmen ya da tamamıyla sosyal yardımlardan geçindikleri bildirilyor.

Hastalık, fakirlik, ihmal, fiziksel ve cinsel şiddet

Çocuk ve gençlerin 2021 senesinde ailelerinden farklı bir yerde yaşamalarının başlı sebeplerinden ilki, onların asıl ailelerinde yeterince ihtiyaçlarının karşılanamadığı ve korunamadığı göze çarpıyor. Sebep olarak ise, ebeveynlerin hasta olduğu ve bu nedenden dolayı çocukları ile ilgilenemediği veya bakıma muhtaç çocukların yurtdışından tek başına Almanya’ya göç ettikleri gösteriliyor. Çocukların yurt veya koruyucu ailelere verilmesinin ikinci yaygın nedeni ise, ‘’ihmal“, ‘’fiziksel“ veya ‘’cinsel şiddet“ ya da ‘’anne-babanın ebeveynlik görevlerini yerine getiremedikleri“ belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu