Haberler

İstanbul Müftüsü Yılmaz’a “Sada, Vefa, Veda” programı

Yaş haddi dolayısıyla emekli olmaya hazırlanan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Sadâ, Vefa, Veda” başlıklı programda Müftülük personeli ve ilçe müftüleri ile vedalaştı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığında 6 yıl ve İstanbul Müftülüğündeki 2,5 yıllık görev süresinin ardından yaş haddinden emekliye ayrılacak olan 11. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, “Sadâ, Vefa, Veda” başlığıyla düzenlenen programda Müftülük personeli ve ilçe müftüleri ile vedalaştı.

Malatya Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Prof. Dr. Yılmaz’ın kişilik özellikleri, ilim adamı olarak önemi ve İstanbul Müftüsü olarak gerçekleştirdiği hizmetleri anlatan bir video izlendi.

“Kubbede Hoş Bir Sada Bırakabilmek”

Program, İstanbul’da görev yapan 39 ilçe müftüsü adına Büyükçekmece Müftüsü İrfan Üstündağ’ın yaptığı konuşmayla devam etti.

Büyükçekmece Müftüsü Üstündağ, “Hasan Kâmil Hoca’nın yaptığı ilmi derinlikli, hikmet içerikli sohbetler, yazdığı kitap ve makaleler hakikaten hepimizin başvurduğu kaynaklardır. Şahsen bir müftü olarak vaaz ya da sohbet hazırlamak istediğimde acaba Hocamın bu konuda söylemiş olduğu ne var diye merak eder ve mutlaka yazdıklarından faydalanırım. Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Müftülüğü yapan Hocamız büyük bir değer olarak yöneticiliğinde de bizlere çok şeyler öğretti. Birlikte çalıştığı insanların rahat, huzurlu ve verimli bir şekilde çalışıyor. Bir insanın ayrılık anında karşısındakine ‘Allah’a ısmarladık, hakkını helal et’ diyebilmesi, kubbede hoş bir sada bırakabilmek gerçekten büyük bir lütuf, büyük bir nimet. Elhamdülillah Hocamızın bunu başardığını bugün burada güzel bir şekilde görüyoruz.” dedi.

“İlme ve İrfana Adanmış Bir Hayat”

İstanbul Müftülüğü personeli adına ise İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz’ın ilme, irfana, insanlığa ve Müslümanlara hizmete, İslam’ın yüce ideallerine adanmış ömründe, bir hizmet safhasını kapatıp bir yenisine geçiş yaptığını söyleyen Bahri Şamat, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 3 yıl İstanbul Müftülüğü yapan Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz Hocamızı açık söylemek gerekirse geç bulduk, erken kaybediyoruz. Göreve başladığı günden bu yana haftanın 7 günü dur durak bilmeden çalıştığına bizler şahidiz.

Müslümanlara, millete, ümmete ve insanlığa nasıl faydalı olurum düşüncesiyle çocuk, genç, yaşlı demeden onlara tevhidi, kardeşliği, güzel ahlakı, şefkat ve merhameti, milli ve manevi değerlerimizi öğretmeye ve anlatmaya çalışmıştır.

Bu çabası sırasında bizlere kendi kişiliğinin ayrılmaz bir parçası olan nezaketi ve kibarlığı ile yaklaşmıştır. Âlim kişiliğiyle ilminden faydalandığımız, bir yönetici olarak her zaman sorunlara çözüm bulan olgun yaklaşımına şahit olduğumuz, sürekli kendisinden yeni şeyler öğrendiğimiz Hocamızla birlikte çalışmak bizler için büyük bir mutluluk ve kıvanç vesilesidir.”

İstanbul Müftü Yardımcısı Şamat, “Hayatının her döneminde İslam ümmetinin ilmi, kültürel, tarihi birikimine katkı sağlayarak medeniyet değerlerimizin her yönüyle inkişaf etmesine yönelik bir çaba içerisinde olmuş Hasan Kamil Yılmaz Hocamızın bundan sonraki hayatında bu büyük birikimini bu asil milletle paylaşmaya devam edecektir.” diye konuştu.

“Bugün İstiğfar ve Hamd Makamındayım”

Konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, “Bugün burada istiğfar makamındayım. Haketmediğim iltifatları bana layık gören mesai arkadaşlarımızın söylediklerinden mahcubiyetle demek ki çok daha fazla şeyler yapmam lazımmış. O yüzden istiğfar makamındayım. Cenab-ı Hakk beni affetsin. Hamd makamındayım; elhamdülillah Rabbimizin lütfettiği 67 yıllık ömrü bugünlere getirdik ve devletin öngördüğü şekilde emekliliğe dayandık.” dedi.

“Hamd makamındayım; Rabbimizin sayısız nimetleri karşısında tahdis-i nimet için bunları söylemeliyim.” diyen Yılmaz, ilk öğrencilik yıllarından 28 Şubat dönemine uzanan zorluk yıllarında yaşadıklarını ve buradan 6 yıl süren Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı ve 2,5 yıl süren İstanbul Müftülüğü görevine kadar olan süreci anlattı.

“İstanbul Müftülüğü Makamında Olmak Bir Mazhariyettir”

İstanbul Müftülüğünde mutlu ve huzurlu bir şekilde görev yaptığını dile getiren Yılmaz, “İstanbul Müftülüğünün oturmuş gelenekleri, görevlilerinin müstesna vasıfları var. İstanbul halkının kendine ait güzellikleri var. Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığından İstanbul Müftülüğü görevine gelmemin tenzil-i rütbe olduğunu düşünen insanlara karşı ‘Hayır, ben bunu bir terfi olarak düşünüyorum.’ dedim. Çünkü İstanbul Müftülüğü Meşihat Makamı’nın devamıdır. İstanbul payitahttır; Dar’ül Hilafet-i Aliyye’dir. Dolayısıyla böyle bir yerde müftülük makamında bulunmak bir mazhariyettir. Hakikaten 2,5 yıl boyunca da bu kanaatim değişmedi, hatta pekişerek devam etti. İstanbul Müftülüğü görevimde Cenab-ı Hakk’ın bir lütfu olarak sizlerle, çok değerli arkadaşlarımla keyifli bir görev süresi geçirdim. Elhamdülillah bu bakımdan sizlere minnettarım. Allah’a şükrediyor, sizlere teşekkürlerimi arzediyorum.” diye konuştu.

Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her şeyin bir sonu var. İnsanoğlu fani bir dünyada yaşıyor. Bizim de hayatımızın bir sonu olacak. İstanbul Müftülüğü görevinin sona erişiyle birlikte inşallah hayatımız İstanbul’da devam edecek. İstanbul’dayız, gönlümüz ve kapımız hepinize sonuna kadar açık. Bu akşam bu davetimize icabet ettiğiniz için Allah hepinizden razı olsun.“

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, programın gerçekleşmesi konusunda maddi ve manevi desteğini esirgemeyen ailesine de teşekkür etti.

Yılmaz, program sonunda İstanbul müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve Müftülük personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diyanet Haber

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu