Haberler

Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “Gönül Sohbetleri” nin konuğu oldu.

Rheinland-Pfalz DİTİB Eyalet Birliği tarafından”Gönül Sohbetleri” adı altında Almanya’nın beş farklı şehrinde konferans düzenlendi.

Gönül Sohbetleri’nin konuşmacı konuğu Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Schifferstadt Merkez, Eisenberg Ayasofya, Frankfurt Merkez, Bad Kreuznach ve Wittlich Eyüp Sultan camilerinde konferans verdi.


Schifferstadt


Frankfurt


Eisenberg


Wittlich


Bad Kreuznach

Cami konferans salonlarında gerçekleştirilen sohbete Mainz Dini Danışma Kurulu Başkanı Celil Mahir Dindar ve Frankfurt Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yıldırım, Rheinland-Pfalz DİTİB Eyalet Birliği ve DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Yıldız, denek yöneticileri, din görevlileri başta olmak üzere kadın, erkek, genç ve çok sayıda cami cemaati katıldı.

Erzurum Lalapaşa Camii İmam Hatibi Emrullah Kaçar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konferansların açılış konuşmasını Mainz Dini Danışma Kurul Başkanı Celil Mahir Dindar, Frankfurt Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yıldırım ve Rheinland-Pfalz DİTİB Eyalet Birliği ve DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Yıldız yaparak, beş farklı şehirde düzenlenen gönül sohbetleriyle Prof. Dr. Mustafa Ağırman hocamızın gönüllerimizi aydınlattığını ifade ettiler.

Peygamber Efendimiz’in (sav) hicreti ve Medine-i Münevvere’deki hayatından kesitler aktararak konferansa başlağan Prof.Dr. Mustafa Ağırman sözlerine şöyle devam etti: “Camiler; müminlerin günün beş vakit ziyaret ettikleri, orada hayat buldukları, şehirlerin ruh kazandığı mekânlardır. Camiler, bizim medeniyetimizin en belirgin alametidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde, orada ilk yaptığı iş Mescid-i Nebevi’nin arsasını belirlemek ve kısa sürede oraya mescid inşa etmek olmuştur. Sizlerin Almanya’da ve Avrupa’da inşa ettiğiniz camiler de bulundukları şehirlere nur yayacaktır. İnsanımız hayırlı işlere vesile oluyor. Çok büyük işler yapıyor. Peygamber Efendimizin Medine’de yaptırdığı cami sadece namaz kılınan bir mekan olmamış aynı zamanda sosyal bir merkez olmuştur. Camilerimiz de bu eğitim-öğretim verilen hem mektep, hem komşularımızla, arkadaşlaşlarımızla tanışma, kaynaşma yeri olsun. Katkı sunan cemaatimizden Allah razı olsun. Yerel yöneticilere sonsuz teşekkürler ediyoruz.”

Ağırman, insanların bugün yaşanılan bir çok problemden kurtulması için Hz. Muhammed’in hayatını rehber alması gerektiğini söyledi.

Ağırman, “İslam Dini’nde iki önemli söz sahibi vardır. Birisi Allah, diğeri Resulullah. Allah’ın sözleri olanı Kur’an-ı Kerim elimizdedir. Peygamber Efendimizin sözleri olan hadisler ve yaşantısı olan sünnet elimizdedir. Hepimiz Peygamber Efendimizin hayatını ve mesajlarını rehber edinmeliyiz. Özellikle gençlerimizin ondan öğreneceği çok şey var. Günümüz gençliğinin Hz. Peygamberimizin hayatını örnek alarak ve Müslümanların hayırlısının ‘Müslümanların elinden ve dilinden emin olduğu (zarar görmediği) kimsedir’ buyurduğu üzere merhamet, güzel ahlak, fazilet ve erdemli olmalı ve O’nun mesajını yaymalıdır. Çevremizdeki insanlarla, eşimizle, çocuğumuzla, yakın akrabalarımızla, arkadaşlarımızla, içinde yaşadığımız toplum ve bu ülke insanlarıyla, yerel yöneticileriyle uyum ve nezaket içerisinde olmalıyız. Din bize bunu emrediyor” dedi.

Konferans salonlarını dolduran kadın, erkek ve genç cemaat, Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın konferansını büyük bir huşu ve dikkatle dinlediler. Ağırman, dinleyenlerin gönüllerini fethetti ve kendilerine doyumsuz bir sohbet sundu.


Köln DİTİB Merkez Camii

Beş farklı şehirde konferans veren Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Eisenberg DİTİB Ayasofya Camii’nde gençlerle sabah namazında buluştu. Köln DİTİB Merkez Camii’ni ziyaret eden Ağırman, Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen ve DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek ile bir araya geldi. Öğle namazı sonrası cemaate hitap etti.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu