GündemGenelHaberler

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’den seçimlerde oy kullanma çağrısı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 23 Şubat’ta yapılacak erken genel seçimle ilgili vatandaşlara sandığa gitme çağrısı yaptı. Steinmeier, video mesajında, “Hepimizin ülkemizin geleceğine karşı sorumluluğu var. Bu yüzden hepinizden oy kullanmanızı rica ediyorum. Oyunuz, demokrasimizi güçlendirmek için çok önemli” dedi.

Cumhurbaşkanı, birçok seçmenin hangi partiye oy vereceğini belirlediğine, bazılarının ise oy kullanma gerekliliği konusunda tereddüt ettiğine dikkat çekti. Bununla birlikte, seçimlerin ülkenin geleceği ve anayasal demokratik düzenin korunması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Steinmeier, özellikle mevcut kriz ortamında, her vatandaşın sesini duyurabilmesi için sandığa gitmesi gerektiğini belirterek, “Demokrasinin sesini yükseltmek için hepimizin oy kullanma sorumluluğu var” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu