Haberler

Almanya’da ‘yetim çocukların satılmasını’ örtbas eden yetkililer görevden alındı

📢 Malumat24 artık Cebinizde!
Gelişmeleri kaçırmayın! Avrupa’dan ve dünyadan en güncel haberler artık cebinizde.
  • WhatsApp kanalımıza katılın, özel haberler ve analizlere anında ulaşın
  • Anlık bildirimlerle sıcak gelişmeleri ilk siz öğrenin
👉 WhatsApp Kanalımıza Katıl

Köln’de düzenlenen basın toplantısında, olayı araştıran uzmanlar, elde ettikleri son bilgileri ve gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

Yapılan açıklamada, Köln Başpiskoposu Rainer Maria Woelki’nin görevinde kaldığı, yardımcısı Dominikus Schwaderlapp ile başpiskoposluk üst düzey yetkilisi Günter Assenmacher’in görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle görevden alındığı aktarıldı.

Köln Başpiskoposu Woelki, kendisinden önce görevde olan seleflerinin olayı gözlediklerine yönelik suçlamaları kabul ettiğini belirterek olayda örtbas etme suçunun görüldüğünü ifade etti.

Olayı araştıran uzmanlar, yaptıkları açıklamada, 2017’de yaşamını yitiren Kölnlü Kardinal Joachim Meisner ile 1987’de ölen Kardinal Joseph Höffner’in de görevi ihlal etmekle suçlandığının tespit edildiğini aktardı.

Taciz ve istismar sistematik hale gelmişti

Almanya’da 1960-1970 yıllarında yetim çocukların rahiplere ve zengin iş insanlarına ödünç verildiği, satıldığı ya da yıllarca cinsel istismara uğradıkları ortaya çıkmıştı. Bununla ilgili hazırlanan 560 sayfalık bir raporda, Speyer’deki bir manastırda görevli bazı rahibeler aracılığıyla Alman kilisesindeki çocuklara yönelik cinsel taciz ve istismarın nasıl sistematik hale geldiğine dair detaylar yer almıştı.

ramazanreklam

Yüzde 80’ini 8-14 yaşlarındaki erkeklerin oluşturduğu 175 çocuğun, 20 yıldır tacize uğradığı belirtilen raporda, bazı çocukların evlat edinilmesinin kasıtlı olarak yasaklandığı veya rahibelerin onları satmaya devam edebilmeleri için koruyucu bir eve götürdüğü kaydedilmişti.

İstismarcıların yüzde 80’inin öldüğü ve bir kısmının ise daha sonra rahiplikten ayrıldığı belirtilmişti.

Gazetecilerden “mutlak sessizlik taahhüdü” istendi

Katolik Kilisesindeki “taciz” iddialarıyla ilgili Ocak 2020’de, Köln Başpiskoposluğu, gazetecilere yönelik brifing düzenlemiş, toplantıda gazetecilere imzalatılmak istenen “mutlak sessizlik taahhüdü” tepki çekmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu