DİTİB “Kitap ve Kültür Fuarı” kapılarını okurlara açtı
30 yayınevinin katılımı ile düzenlenen DİTİB “2019 Ramazan Kitap ve Kültür Fuarı” kapılarını okurlara açtı. Birçok yazar ve şairin okurlarla buluşacağı fuar, 2 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.
“2019 Ramazan Kitap ve Kültür Fuarı” Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) uhdesinde ve Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) organizesinde gerçekleşti. Başta Türkiye ve Almanya olmak üzere 30 seçkin yayınevinden 10 bine yakın eseri standlarda yerini aldı. Her gün değişik etkinliklerin düzenleneceği fuara ilk günden okurlar yoğun ilgi gösterdi.
Köln DİTİB Merkez Camii’nde ikinci kez düzenlendi
Almanya’nın en modern cami kompleksinde düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı’na ilk günden okurlar yoğun ilgi gösterdi. 17 Mayıs – 2 Haziran 2019 tarihleri arasında Köln DİTİB Merkez Camii Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen “2019 Ramazan Kitap ve Kültür Fuarı”nda iki hafta boyunca panel, söyleşi, şiir ve tasavvuf musikisi dinletileri ile çocuklara ve gençlere yönelik bir dizi etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca fuar kapsamında imza günlerinde yazarlar okurlarıyla bir araya gelecek.
Fuarın açılış törenine; Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi Başkanı Ali Özdemir’in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.
İkincisi düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışı kurdele kesimi ile başladı.
Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes ise, “Ramazan ayının hayırlar getirmesi dileğiyle bu güzel fuarı tertipleyen herkese teşekkür ediyorum. DİTİB burada olduğu gibi iftar sofralarında da toplumun her kesiminden insanları bir araya getiriyor. DİTİB faaliyetleriyle Köln için buradaki toplum için çok önemli bir yere sahip ve çok önemli faaliyetler gerçekleştiriyor. Eleştirenlerin de DİTİB’in birleştirici rolünü görmelerini isterim. İlk emri “Oku” olan bir dinin mensuplarıyız. Buradaki sorunlarımızın çözülebilmesi ve toplumumuzun daha iyi bir yere gidebilmesi için eğitimle, gençlerimizin daha çok okumasıyla mümkündür” dedi.
Kitapların önemli bir hazine olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt ise konuşmasında özetle şöyle konuştu: “İlk emri “Oku” olan bir dinin, beşikten mezara kadar ilim talep eden bir Peygamberin ümmeti, bilenle bilmeyenin bir olmayacağını bildiren bir kitabın sahipleriyiz. Kitap bizim iyiliği, doğruyu, hakkı, hakikati öğrenmemize vesile olan, varlık amaçlarımızı ve yaşama verdiğimizi bize bildiren temel kaynağımızdır, geçmişe ve dünü bilgileri bugüne taşıyan, bugünün hakikatlerini ve güzelliklerini geleceğe taşıyan en önemli hazinelerden birisi de hiç şüphesiz kitaplarımızdır. Bizim geleneğimiz bizim şehirlerimiz ilim, irfan ve medeniyet şehirleri olmuştur. Camileriyle, medreseleriyle kütüphaneleriyle bir bütünü oluşturan ve insana bütünüyle hitap eden bir medeniyetin temsilcilerimiz. Burada olduğu gibi Köln camimizde bir bütünüyle insana hizmet veren mekândır. Fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Konuşmaların ardından kitap fuarına katılanlar, kitap ve el sanatları standlarını ziyaret etti.
Girişin ücretsiz olduğu Kitap ve Kültür Fuarı her gün 11.00-24.00 saatleri arasında, kapanış günü olan 2 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.
Ercüment Aydın / Köln