
Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Batı Trakya’da gerçekleştirdikleri temaslar kapsamında Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaret, Batı Trakya Türklerinin eğitim, kültür ve sosyal hayatlarına dair önemli görüşmelerin yapıldığı verimli bir toplantıya dönüştü.
Bakan Yardımcısı Yılmaz ve YTB Başkanı Eren, burada Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, bölgedeki soydaşlarının yaşadığı sorunları detaylı bir şekilde ele aldılar. Görüşmede, Batı Trakya Türklerinin geçmişi, bugünü ve geleceği üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.
Eğitim ve kültürel sorunlara çözüm önerileri
Toplantıda, Batı Trakya Türklerinin başta eğitim olmak üzere birçok alandaki karşılaştığı zorluklar masaya yatırıldı. Bakan Yardımcısı Yılmaz ve YTB Başkanı Eren, azınlıkların bu sorunlarının çözülmesi için çeşitli çözüm önerileri üzerinde istişarelerde bulundular. Eğitimdeki fırsat eşitsizlikleri, kültürel değerlerin korunması ve Türk kimliğinin yaşatılması gibi önemli konularda çözüm odaklı bir yaklaşım benimsendi.
Türkiye’nin destek ve taahhüdü
Yılmaz ve Eren, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve YTB olarak Batı Trakya’daki soydaşlarının haklarının korunması için kararlılıklarını yineleyerek, bu çabaların yalnızca eğitimle sınırlı kalmayacağını belirttiler. Ayrıca, Batı Trakya Türklerinin dinî ve millî kimliklerinin yaşatılması, Türkiye ile bağlarının güçlendirilmesi için her alanda var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladılar.
Geleceğe yönelik umut ve kararlılık
Bakan Yardımcısı Yılmaz, Batı Trakya Türklerinin geleceği adına umutlu olduklarını ve sorunların aşılması noktasında güçlü bir dayanışma içinde olduklarını belirtti. YTB Başkanı Eren de, Batı Trakya’daki soydaşlarımızla birlikte, daha aydınlık bir gelecek için Türkiye’nin desteğinin her zaman yanlarında olacağını ifade etti.