Haberler

DİTİB’de “Mimari Fotoğraflar” sergisi açıldı

Köln Ehrenfeld Tasarım Parkuru (Passagen-Ausstellungen, Design Parcours Ehrenfeld 2020) kapsamında, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezinde “Işık Alanı Şekillendirir – Mimari Fotoğraflar” isimli fotoğraf sergisi açıldı.

ditib mimari fotograflar sergi 6

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Almanya Protestan Kilisesi Yüksek Meclis Üyesi ve İslam Sorumlusu Dr. Detlef Görring ve Köln’lü fotoğraf sanatçısı Philipp Robien’in açılışını yaptığı sergide, Köln DİTİB Merkez Camii’nin eski binasının yıkım aşamasından inşaata, hat ve tekzip süslemelerinden panoramik fotoğraflarına kadar 60 eser yer alıyor.

ditib mimari fotograflar sergi acilis

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, kurdele kesme töreninin ardından serginin 35 yıllık bir geçmişe ışık ve sergilenen fotoğraflarla tarihi canlı tuttuklarını söyledi.

ditib mimari fotograflar sergi 3

ramazanreklam

Köln Merkez Camii’nin tarihi Köln Katedrali gibi Köln’ün simgelerinden biri haline geldiğini ve dünyanın her yerinden ziyaret edildiğini ifade eden Türkmen, “Köln Katedrali ile birlikte artık camimiz de Köln’ün siluetinde yer almaya başladı. Avrupa’nın ve dünyanın dört bir tarafından Köln’e gelen turistler buraya gelip Merkez Camimizi geziyor. Sadece Türkler değil özellikle yabancılar da camimizi ziyaret ediyor. Caminin iç tezyinatından etkilendiklerini ifade ediyorlar. Müslüman ziyaretçiler, caminin yapımında emeği geçenlere her gün dua ediyor” dedi.

ditib mimari fotograflar sergi 2 ditib mimari fotograflar sergi 1

Köln DİTİB Genel Merkez sergi salonunda açılan ve 60 fotoğrafın yer aldığı sergi 19 Ocak tarihine kadar gezilebilecek. 16 Ocak Perşembe akşamı da ‘Çay Akşamı’ programı çerçevesinde Köln Merkez Camii’nin fotoğraflarla sanatsal özellikleri anlatılacak.

ditib mimari fotograflar sergi 5 ditib mimari fotograflar sergi 4 ditib mimari fotograflar sergi 7 ditib mimari fotograflar sergi 8

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu