İçeriğe geç
25 Eylül 2026 Cuma

Essen Başkonsolosu Aydın için Dortmund'da veda yemeği

Görev süresini tamamlamak üzere olan T.C. Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi. Etkinlikte Kars mutfağının geleneksel lezzeti misafirlere ikram edildi.

Almanya
Essen Başkonsolosu Aydın için Dortmund'da veda yemeği
Essen Başkonsolosu Aydın için Dortmund'da veda yemeği
PAYLAŞ

Almanya'daki görev dönemini sonlandırmak üzere olan T.C. Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın için UID Dortmund Şubesi Başkanı Uğur Kılıç'ın ev sahipliğinde samimi bir veda buluşması düzenlendi. Etkinliğe Din Hizmetleri Ataşesi İbrahim Halil Karaman ve Eğitim Ataşesi Sabri Yolcu'nun yanı sıra Kars kökenli Zekiye Günerhan Teyze de katıldı.

Toplantının başlıca özelliği, Kars yöresinin meşhur geleneksel yemeği hangel ile hazırlanan sofra oldu. Zekiye Teyze'nin katkısıyla sunulan yöresel lezzet, Başkonsolos Aydın ve davetlilere Kars kültürünü ve Türk misafirperverliğinin sıcaklığını yaşattı. Samimi sohbetlerin geçtiği buluşmada katılımcılar Başkonsolos'a teşekkür ettiler ve görev süresi boyunca yürüttüğü çalışmalardan dolayı ona iyi dileklerini ilettiler. Etkinlik hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sonlandırıldı.

İlginizi Çekebilir

Tümünü Gör ›