Halıcılıkta marka Serko Halı, dünyanın her yerine halı dokuyor
Dededen toruna devam eden halıcılık geleneğini teknoloji ile harmanlayarak günümüz model ve tasarımlarını oluşturan Serko Halıcılık, yurt içinde ve yurt dışından gelen taleplere cevap veriyor.
1974 yılında Merhum Osman Kalaycıoğlu’nun kurucusu olduğu ve el halısı imalatı ile kurulan Serko Halı, 1970’li yıllarda iplik ve dokuma tesisinin kurulmasından sonra makine halısı üretimine başladığını belirten Serko Halı Üretim Müdürü Ziya Arslan, Uluslararası Yün Birliği (IWS) tarafından kalite tescili almış ve Woolmark belgesi kapsamında dünyanın 35 ülkesine cami halısı ihracatı yaptıklarını söyledi.
Dünyanın halısı burada dokunuyor
Manisa’nın Demirci ilçesinin dünyada yün halının merkezi olduğuna dikkat çeken Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Serko Halı daha kaliteli halı, daha farklı desen ve renk anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Köln Merkez, Bonn Merkez, Aachen Yunus Emre Camileri olmak üzere Rusya-Moskova Merkez, Kırgızistan-Bişkek İmam Serahsi, İstanbu’da Süleymaniye, Ataşehir Hz. Ömer, Maltepe Kadriye Hatun, Bursa-Nilüfer Mevlana, Çanakkale-Lapseki Gazi Süleyman Paşa, Kütahya Merkez Mekke ve İzmir Salepçioğlu Camilerine halı dokuduk.”
Üretimde yüzde yaz yün kullandıklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu: “Fabrikamız entegre bir tesistir, yünün ilme haline gelmesi, çile olarak boyanması, tezgahlarda dokunması, camiye döşenmesi hep kendi bünyemizde yapılmaktadır. Üretimde kullanılan yünler Türkiye’den ve Yeni Zelanda’dan temin edilmektedir. Halılarımız 4500 gram/m2 ağırlığında ve 15 mm kalınlığındadır. Ayrıca halılarımızda alev almama, güve yememe ve anti bakteriyel özelliği vardır. Camilere, otellere ve yurtlara yüzde yüz yün halı üretmektedir.”
Arslan, “Sahip olduğumuz misyon ve vizyon değerlerimizle bugüne kadar faaliyet gösterdiğimiz sektörde devamlı büyümek ve dünya marka değerine ulaşmış bir marka yaratacağız.” şeklinde konuştu.