Haberler

Türkmen: “Eğitime ve insana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırıdır.”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ‘Erdemli Öğrenci Evleri’ koordinatörleri istişare toplantısında bir araya geldi.

Köln DİTİB Genel Merkez’de düzenlenen istişare toplantısına, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, Köln Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ile Erdemli Öğrenci Evleri koordinatörleri katıldı.

Almanya’nın 45 farklı üniversite şehirlerinde hizmet veren DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri koordinatörleriyle fikir alışverişi ve yapılacak çalışmalar hususunda istişarelerde bulunuldu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan toplantıda DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri koordinatörü Murat Demirel, Almanya’daki öğrenci evleri hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Bilgi, hikmet, marifet hepsinin temelinde de samimiyet

‘DİTİB Erdemli Öğrenci Evleri’ koordinatörleri buluşmasında konuşan Genel Başkan Kazım Türkmen de, eğitime ve insana yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna dikkat çekti. Türkmen, “Buraya gelen ilk nesil büyüklerimizin hikayelerini tam olarak anlatamadan pek çoğunu ebediyete uğurladık. Bugün Almanya’da ilk gelen neslimiz kadar avukatımız, öğretmenimiz, hemşiremiz, din görevlimiz var. Aslında işi belirleyecek olan tek başına bilgili ve eğitimli olmak değil. Burada bilgi, hikmet, marifet hepsinin temelinde de samimiyet olması gerekir. Bir şeyi bilmek değil sadece, onun hikmetini anlamak lazım. Bu topluluk bilgi, hikmet, marifet ve samimiyetle bu işin ciddiyetini anlar ve bu işe sarılırsa ben inanıyorum ki geleceğimiz dünden daha aydınlık olacaktır” dedi.

Öğrenci evleri buradaki kurumlara sahip çıkacak insan kaynağı açısından önemli olduğuna vurgu yapan Türkmen, “Öğrenci evlerimiz gün geçtikçe sayıları artarak hizmetlerine devam ediyor. Öğrenci evleri konseptine geç kalınmış olsa da, hamdolsun iyi çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Samimiyetimizi öğrencilerimize aktaralım

Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gelecekte öğrenci evlerimizde kalan çocuklarımız bu kurumlarda görev alsınlar. Avukat ise avukatlık yapmayı arzu etsin, mimar ise bizlere cami mimarisi çizsin, öğretmen ise camilerimize gelip çocuklarımıza ders versin. Farklı fikirleri olan var ise bu fikirleri alalım değerlendirelim. Öğrenci evleri koordinatörleri olarak sizler, birilerinin hayatına, kalbine, gönlüne dokunması gereken yerdesiniz. Samimiyetimizi öğrencilerimize aktaralım. Öğrencilerle sıcak iletişim kuralım, bunu bir Ashâb-ı Suffe modeli olarak düşünün. Peygamber Efendimiz etrafına talebelerini alırdı, onların yemesiyle, içmesiyle ilgilenirdi, onlar aç ise kendisi tok yatmazdı. Her şey görerek öğrenilir. Fedakarlık nasıl olur göstermeliyiz. Bu işe gönül ve emek verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı tebrik ediyorum.”

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu