Aile-SağlıkHaberlerMagazin

Selimiye Camii’nde anlamlı ‘Anneler Günü’ etkinliği

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Lülsdorf beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camii’nde Anneler Günü’ne özel bir etkinlik düzenlendi.

ditib anneler gunu 3

DİTİB’in 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde Anneler Günü vesilesiyle 40 yılı aşkın gönüllü hizmet eden 60 yaş üzeri annelere yönelik düzenlenen etkinlikte hediye ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

ditib anneler gunu 2

Lülsdorf Selimiye Camii Kadınlar Kolu tarafından organize edilen etkinliğe, uzun yıllar DİTİB’e hizmet etmiş ve halen aktif olan gönüllü anneler davet edildi.

ditib anneler gunu 4

ramazanreklam

“Annelerin özverili hizmetlerine minnettarız”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte DİTİB Köln Bölge Kadınlar Kolu Başkanı aynı zamanda Lülsdorf Selimiye Camii Kadınlar Kolu Başkanı Ümran Aslan açılış konuşması yaptı.

ditib anneler gunu 5

Selimiye Camii’nin kuruluşundan bu yana hizmet veren anneleri Anneler Günü’nde anmak amacıyla bir etkinlik düzenlediklerini belirten Aslan, “DİTİB çatısı altında yaptığınız hizmetler ve verdiğiniz emeklerle örnek oldunuz. Emekleriniz ve gayretleriniz takdire şayandır. Sizlere minnettarız, başımızın tacısınız. DİTİB ailesi olarak sizlerin bıraktığı yerden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ditib anneler gunu 6

Ailenin temel unsurunun anne ve baba olduğuna vurgu yapan din görevlisi Esra Başol da, anneleri bir gün değil, onlara ömür boyu minnettar olduklarını söyledi. Anne ve babaya karşı saygılı olmayı emreden birçok ayet ve hadislerin bulunduğuna dikkat çeken Başol, Hz. Peygamberin buyruğundan bahsetti: “Rabbin hoşnutluğu, anne-babanın hoşnutluğundadır. Rabbin öfkesi de anne-babanın öfkesindedir.” Başol, “Yüce Allah’ın varlıkların en şereflisi olarak yarattığı insanoğlunun önemli görev ve sorumlulukları vardır. Anne babanın rızasını almak, Rabbin rızasını ve cennete giden yolu kolaylaştırır.” diye konuştu.

ditib anneler gunu 7

Anne konulu şiirler ve ilahilerin okunduğu etkinlikte, anneler ve kızlarıyla birlikte neşeli geçen yarışmalar düzenlendi.

ditib anneler gunu 8

Etkinliğin sonunda 60 yaş üzerindeki annelere hediyeler ve teşekkür belgeleri takdim edildi. 82 yaşındaki Fatma Üstün ve davetli anneler, mutluluklarını ifade ederek Aslan’a ve kadınlar koluna teşekkür etti.

Etkinlik, kadınlar kolu tarafından hazırlanan ikramların sunumuyla sona erdi.

Ercüment Aydın / Köln

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu