Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Funda Çelen Erpek, yeni görevi kapsamında Almanya'daki Türk ve Alman toplumlarına seslenerek, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesine yönelik vizyonunu açıkladı. Erpek, Almanya ile yakından tanışlığının Berlin Humboldt Üniversitesindeki yüksek lisans eğitimi ve Alman Federal Dışişleri Bakanlığında yürüttüğü görev kapsamında gerçekleştiğini belirterek, yaklaşık yirmi yıl sonra başkonsolosluk görevinin özel bir anlam taşıdığını vurguladı.
Erpek açıklamalarında, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin sahip olduğu sanayi, ticaret, fuarlar ve üniversiteleriyle Türkiye-Almanya ilişkilerine stratejik katkı sağladığını; ancak asıl bağın bölgede yaşayan Türk toplumundan kaynaklandığını ifade etti. Başkonsolos, Almanya'daki Türklerin ilk kuşakların çalışkanlığından bu yana ekonomik, bilimsel, kültürel ve toplumsal alanlarda sundukları hizmetlerin iki ülke arasındaki dostluğu perçinlediğine dikkat çekti.
1961'de imzalanan Türkiye-Almanya İşgücü Anlaşmasının 65. yıldönümünün kutlandığı bu yılda, Erpek konsolosluk hizmetlerinin hızlı, etkin ve erişilebilir kılınması ile vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunmasını temel görevi saydı. Başkonsolos, konsolosluk kapılarının geçmişte olduğu gibi toplumun tüm üyelerine açık kalacağını taahhüt etti.
Ayrıca genç neslin Türkçe, kültür ve anavatanla bağlarını koruyarak yaşadıkları toplumda özgüvenle yer almasını amaçlayan bir çalışma programı belirleyen Erpek, eğitim, meslek, bilim, sanat ve spor alanlarında gençleri desteklemeyi ve aileler, eğitimciler ile sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket etmeyi önemsediğini sözlerine ekledi.





